LAMAN WEB INTERAKSI GURU DAN PELAJAR

LAMAN BAHASA MELAYU INI DIWUJUDKAN SEBAGAI KEMUDAHAN GURU DAN PELAJAR BERINTERAKSI SERTA SEBAGAI PENGUKUHAN SITUASI PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN DI DALAM KELAS. SEMOGA PELAJAR KELAS 4K1, 4K2, DAN PELAJAR KELAS 5 SAINS SMK SERI LONDANG DAPAT MENGGUNAKAN BLOG INI SEBAGAI TEMPAT UNTUK MEMPERKASAKAN KEMAHIRAN BERBAHASA TERUTAMA MURID KELAS 5 SAINS BAKAL MENGHADAPI KERTAS BAHASA MELAYU (1103) SPM 2018 . SEMOGA ANDA SENTIASA CEMERLANG. SEBAGAI MAKLUMAN, SAYA SENTIASA MENAMBAH MENU BAHAN BAHASA DI SUDUT KANAN BLOG INI UNTUK MEMUDAHKAN PELAJAR MENCARI BAHAN BAHASA SAMA ADA BAHAN DARIPADA MEDIA MASSA SEPERTI AKHBAR-AKHBAR TEMPATAN, RUJUKAN KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, RUJUKAN MAJALAH TERBITAN DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, KOLEKSI SOALAN-SOALAN PEPERIKSAAN SPM SEBENAR ,KOLEKSI SOALAN-SOALAN PERCUBAAN NEGERI-NEGERI DI MALAYSIA. SEMOGA BAHAN-BAHAN BERKENAAN DAPAT MEMBANTU PELAJAR MENJALANKAN TUGASAN DAN SUMBER UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT BAHASA. INSYA ALLAH SAYA AKAN SENTIASA BERUSAHA UNTUK MENJADIKAN BLOG INI KONDUSIF SEBAGAI MEDIA MAYA UNTUK PELAJAR BERJAYA MENGUASAI KEMAHIRAN BERBAHASA. DOAKAN SAYA SENTIASA SIHAT MENGENDALIKAN BLOG INI SEBAIK-BAIKNYA. AAMIIIIN. SAYA JUGA MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG MAYA YANG SENTIASA MENGUNJUNGI BLOG LAMAN BAHASA MELAYU SPM INI. KEBERADAAN ANDA MEMOTIVASI SAYA UNTUK BERBAKTI KEPADA ANAK BANGSA SERTA MEMPERKASAKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGGSAAN, BAHASA JIWA BANGSA. SAYA MENGHARGAI SEKIRANYA ADA CADANGAN DARIPADA PENGUNJUNG TERUTAMA UNTUK MEMANTAP KEBERADAAN BLOG INI SEBAGAI SUMBER RUJUKAN BAHASA MELAYU.

Selasa, 6 Mac 2018

JEMPUTAN KE KARNIVAL SMK SERI LONDANG 2018

ASSALAMUALAIKUM, PENTADBIRAN SMK SERI LONDANG, PIBG SMK SERI LONDANG, GURU-GURU SMK SERI LONDANG, KAKITANGAN SOKONGAN SMK SERI LONDANG , SERTA MURID-MURID SMK SERI LONDANG BERBESAR HATI MENJEMPUT TUAN PUAN MENGHADIRI KARNIVAL SMK SERI LONDANG 2018. KEHADIRAN TUAN PUAN AMAT DIALU-ALUKAN.

PELBAGAI AKTIVITI MENARIK DAN PEMERAN MELIBATKAN PELBAGAI AGENSI KERAJAAN, INTITUSI PENGAJIAN TINGGI AWAM, INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI SWASTA, SERTA UNIT AKADEMIK SMK SERI LONDANG DIADAKAN SEPANJANG KARNIVAL DAN PADA SEBELAH MALAMNYA AKAN DIADAKAN CERAMAH PERDANA. SEMOGA TUAN PUAN DAPAT BERSAMA-SAMA MENGHADIRI DAN MEMERIAHKAN KARNIVAL SMK SERI LONDANG 2018.

DISAMPING ITU, PERTANDINGAN SYAIR DAN DEKLAMASI SAJAK DAERAH PERAK TENGAH JUGA DIADAKAKAN PADA HARI KARNIVAL BERKENAAN.

MOH KITE KE KARNIVAL SMK SERI LONDANG 2018Tiada ulasan: