LAMAN WEB INTERAKSI GURU DAN PELAJAR

LAMAN BAHASA MELAYU INI DIWUJUDKAN SEBAGAI KEMUDAHAN GURU DAN PELAJAR BERINTERAKSI SERTA SEBAGAI PENGUKUHAN SITUASI PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN DI DALAM KELAS. SEMOGA PELAJAR KELAS 4K1, 4K2, DAN PELAJAR KELAS 5 SAINS SMK SERI LONDANG DAPAT MENGGUNAKAN BLOG INI SEBAGAI TEMPAT UNTUK MEMPERKASAKAN KEMAHIRAN BERBAHASA TERUTAMA MURID KELAS 5 SAINS BAKAL MENGHADAPI KERTAS BAHASA MELAYU (1103) SPM 2018 . SEMOGA ANDA SENTIASA CEMERLANG. SEBAGAI MAKLUMAN, SAYA SENTIASA MENAMBAH MENU BAHAN BAHASA DI SUDUT KANAN BLOG INI UNTUK MEMUDAHKAN PELAJAR MENCARI BAHAN BAHASA SAMA ADA BAHAN DARIPADA MEDIA MASSA SEPERTI AKHBAR-AKHBAR TEMPATAN, RUJUKAN KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, RUJUKAN MAJALAH TERBITAN DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, KOLEKSI SOALAN-SOALAN PEPERIKSAAN SPM SEBENAR ,KOLEKSI SOALAN-SOALAN PERCUBAAN NEGERI-NEGERI DI MALAYSIA. SEMOGA BAHAN-BAHAN BERKENAAN DAPAT MEMBANTU PELAJAR MENJALANKAN TUGASAN DAN SUMBER UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT BAHASA. INSYA ALLAH SAYA AKAN SENTIASA BERUSAHA UNTUK MENJADIKAN BLOG INI KONDUSIF SEBAGAI MEDIA MAYA UNTUK PELAJAR BERJAYA MENGUASAI KEMAHIRAN BERBAHASA. DOAKAN SAYA SENTIASA SIHAT MENGENDALIKAN BLOG INI SEBAIK-BAIKNYA. AAMIIIIN. SAYA JUGA MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG MAYA YANG SENTIASA MENGUNJUNGI BLOG LAMAN BAHASA MELAYU SPM INI. KEBERADAAN ANDA MEMOTIVASI SAYA UNTUK BERBAKTI KEPADA ANAK BANGSA SERTA MEMPERKASAKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGGSAAN, BAHASA JIWA BANGSA. SAYA MENGHARGAI SEKIRANYA ADA CADANGAN DARIPADA PENGUNJUNG TERUTAMA UNTUK MEMANTAP KEBERADAAN BLOG INI SEBAGAI SUMBER RUJUKAN BAHASA MELAYU.

Sabtu, 16 November 2013

SEMAKAN KERTAS BAHASA MELAYU PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN TINGKATAN 4 2013

          Saya mohon maaf kepada pelajar Ting. 4S dan 4H kerana masih dalam proses menyemak kertas Peperiksaan Akhir Tahun  2013 kerana kerja saya yang banyak dan bertimbun-timbun. Namun, setelah saya menyemak karangan bahagian A, dan sekarang sedang berusaha untuk menghabiskan semakan karangan bahagian B, boleh dikatakan karangan yang anda hasilkan memuaskan hati saya, tahniah. Walaupun begitu ada juga pelajar yang masih belum mampu menghasilkan karangan bermutu dan bertaraf cemerlang. 
          Justeru, saya menasihatkan para pelajar mengambil kesempatan dalam cuti panjang ini untuk meneroka internet dan mencari bahan-bahan karangan atau mengumpul karangan menarik sebagai persediaan menghadapi Peperiksaan SPM 2014. Hal ini kerana, kertas 1 merupakan kertas yang memberi markah paling banyak iaitu 130 markah diperuntukkan melalui kertas berkenaan. Semoga anda gunakan cuti ini untuk memperkasakan karangan anda. 
           InsyaAllah pada petang ini saya akan paparkan markah PAT 2013 dalam blog saya ini.
  

Tiada ulasan: