LAMAN WEB INTERAKSI GURU DAN PELAJAR

LAMAN BAHASA MELAYU INI DIWUJUDKAN SEBAGAI KEMUDAHAN GURU DAN PELAJAR BERINTERAKSI SERTA SEBAGAI PENGUKUHAN SITUASI PEMBELAJARAN DAN PENGAJARAN DI DALAM KELAS. SEMOGA PELAJAR KELAS 4K1, 4K2, DAN PELAJAR KELAS 5 SAINS SMK SERI LONDANG DAPAT MENGGUNAKAN BLOG INI SEBAGAI TEMPAT UNTUK MEMPERKASAKAN KEMAHIRAN BERBAHASA TERUTAMA MURID KELAS 5 SAINS BAKAL MENGHADAPI KERTAS BAHASA MELAYU (1103) SPM 2018 . SEMOGA ANDA SENTIASA CEMERLANG. SEBAGAI MAKLUMAN, SAYA SENTIASA MENAMBAH MENU BAHAN BAHASA DI SUDUT KANAN BLOG INI UNTUK MEMUDAHKAN PELAJAR MENCARI BAHAN BAHASA SAMA ADA BAHAN DARIPADA MEDIA MASSA SEPERTI AKHBAR-AKHBAR TEMPATAN, RUJUKAN KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, RUJUKAN MAJALAH TERBITAN DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA, KOLEKSI SOALAN-SOALAN PEPERIKSAAN SPM SEBENAR ,KOLEKSI SOALAN-SOALAN PERCUBAAN NEGERI-NEGERI DI MALAYSIA. SEMOGA BAHAN-BAHAN BERKENAAN DAPAT MEMBANTU PELAJAR MENJALANKAN TUGASAN DAN SUMBER UNTUK MENDAPATKAN MAKLUMAT BAHASA. INSYA ALLAH SAYA AKAN SENTIASA BERUSAHA UNTUK MENJADIKAN BLOG INI KONDUSIF SEBAGAI MEDIA MAYA UNTUK PELAJAR BERJAYA MENGUASAI KEMAHIRAN BERBAHASA. DOAKAN SAYA SENTIASA SIHAT MENGENDALIKAN BLOG INI SEBAIK-BAIKNYA. AAMIIIIN. SAYA JUGA MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG MAYA YANG SENTIASA MENGUNJUNGI BLOG LAMAN BAHASA MELAYU SPM INI. KEBERADAAN ANDA MEMOTIVASI SAYA UNTUK BERBAKTI KEPADA ANAK BANGSA SERTA MEMPERKASAKAN BAHASA MELAYU SEBAGAI BAHASA KEBANGGSAAN, BAHASA JIWA BANGSA. SAYA MENGHARGAI SEKIRANYA ADA CADANGAN DARIPADA PENGUNJUNG TERUTAMA UNTUK MEMANTAP KEBERADAAN BLOG INI SEBAGAI SUMBER RUJUKAN BAHASA MELAYU.

Sabtu, 13 Julai 2013

KERJA RUMAH KERTAS 1 TASK FORCE JPN PENGUKUHAN 3 (KERJA RUMAH 13 HINGGA 14 JULAI 2013)

PERINGATAN KEPADA PELAJAR TINGKATAN 5
DI BAWAH DISENARAIKAN KERJA RUMAH ANDA MINGGU INI.
SEBELUM ITU, PASTIKAN KERJA TASK FORCE PENGUKUHAN 2 (KERTAS 2 BM) DISELESAIKAN TERLEBIH DAHULU.

Selain itu, saya ingin mengingatkan anda kerja rumah task force 3 amat sesuai dilakukan di rumah kerana    anda mempunyai kemudahan internet untuk mendapatkan pelbagai info untuk membantu menyelesaikan kerja anda. Hanya pelajar yang tidak berusaha sahaja yang akan mengganggap kerja rumah ini sukar kerana tidak merujuk kemudahan yang ada di rumah. Jika kerja ini dilakukan di sekolah anda sukar untuk mencari info terbaik untuk digunakan sebagai bahan untuk menulis karangan tersebut. Paling utama, sebelum anda mengarang fikirkan kriteria karangan cemerlang yang saya tekankan setiap kali pengajaran dan pembelajaran karangan sama ada berpandu atau karangan umum. Ingat hanya pelajar yang mengutamakan kecemerlangan dalam menghasilkan karangan yang akan mudah mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM 2013. Ingatan, elakkan sikap menangguh kerja kerana sikap ini akan merugikan anda.
     Saya harapkan pelajar tingkatan 4S memilih salah satu, sama ada soalan karangan berpandu atau karangan umum sebagai kerja rumah. Harap maklum.


Tiada ulasan: